Abstinent mat, en variant på LCHF.

”Abstinent mat” och ”lever i abstinens” är två nya ord för mig som jag tänker ta till mig. Än en gång har LCHF Ingenjören inspirerat mig och jag har fått lära mig något nytt.

Jag har ofta sagt att jag äter strikt LCHF och blivit arg på alla som säger sig äta LCHF men så gör de bakverk m.m. och har aldrig sett det som LCHF. Nu har jag fattat att jag måste välja bort mer mat än många andra, för det är mitt beroende jag vill bli av med för att palla äta eller rättare sagt inte pallar äta socker.

Abstinent mat är mat som inte triggar mig att äta det jag inte bör äta. Så det finns ingen direkt lista du kan följa utan man måste göra sin egen lista på vad det är som just du kan och inte kan äta. LCHF är grunden men sen är det ett pussel att lägga.

Jag kan tex. inte äta nötter då det triggar igång mig som bara den.