Att skapa mål och uppnå dem (del1)

Sista tiden har jag satt upp en hel del mål, delmål rättare sagt. Jag har lärt mig att med rätt avstånd mellan målen är det lättare att uppnå det resultat man önskar.

Att sätta ett rimligt mål som har en tid utsatt så du vet vart du är på väg och hur hårt du behöver jobba för att komma dit. Har du även en sluttid är det lättare att hålla ut.

Mitt slutmål kan jag sätta efter en dröm, men delmålen är alltid realistiska. Jag kan berätta om mitt nyaste mål, min dröm. Jag vill bli rik.

Jag vill bli rik!
Det är min dröm, nu börjar jag med att dela upp min dröm i realistiska delmål. Jag blev nyligen introducerad i en för mig helt ny värld. Aktier och valuta snack. Kryptovaluta.

Mitt första delmål – Att ha kul och spela bort lite pengar.
Jag gick in med känslan att se det som ett spel, det fick bli mitt första delmål. Att ha kul och spela bort lite pengar. Vännen som introducerade mig för kryptovalutan (jag kommer berätta om lite senare) är en vän jag umgicks mycket med tidigare och när hon bjöd med mig på ett första möte va jag mycket skeptisk. Jag valde att se det hela som en kul grej, ta en fika och få höra vad hon hade på gång. Redan här är mitt första delmål nära. Jag har kul. Ju mer jag lärde mig de närmsta dagarna ju roligare blev det och ett intresse för ekonomi ökade starkt. Så i dag, 7 dagar efter mitt första möte har jag nått mitt första delmål. Jag har gått in med en summa, en summa jag har råd att förlora. Jag har kul, plus att jag lär mig ekonomi på ett roligt sätt.

Så dags för delmål två. Ta tillbaka insatsen.
Så mitt nästa delmål är satt och det är att tjäna ihop och ta tillbaka insatsen. Den resan börjar nu och jag berättar med om den i ”Delmål två – ta tillbaka insatsen”.