Mitt senaste träningsår

 

Oktober 2014

Ungefär exakt för ett år sedan så hörde jag av mig till min vän som precis startat upp som PT. Jag anlitade henne två gånger i veckan. Det va segt och tråkigt i början och det var ett tvång att gå till gymmet varje gång.

November 2014
2 ggr / vecka styrketräning

Efter goda råd och pepp så började jag lite smått att även testa på lite olika pass. Det blev helt klart roligare men det var inte tillräckligt. Det kändes segt och jag tyckte inte det hände något alls.

December 2014
2-3 ggr / vecka 1-2 pass / dag styrketräning och pass

Det var dock kombinationen med styrketräning och pass som fick mig att tända till. Så jag tänkte att jag testar som jag brukar göra ”allt eller inget” och körde allt! Det va det som gjorde det. Nu va det kul!!

Januari 2015
5-6ggr / vecka 2-3 pass / dag styrketräning och pass

Lusten att träna låg på max och livet va gött, riktigt gött. Jag kände glädje och hade full fart på allt.

Februari 2015
Träning och operation

Tränade ända fram till dagen innan OP.
Så opererades jag i slutet av februari och blev sängliggades i tre veckor.

Mars 2015
Träningsförbud

Jag gick tillbaka försiktigt till jobbet. Lyfte inget tungt men gick ca 1mil / dag,  ord. arbetsdag innebar ca.2mil / dag eller 25.000steg.

April 2015
Första träningspasset efter OP

Efter ca två veckor började jag även ta i och lyfta lite tyngre saker, då är vi ca 5 veckor efter operation. De hade sagt att jag skulle vara borta från jobbet i en vecka.  I början av april börjar jag få konstiga stickningar i vänster lår, precis ovanför knät. När tre veckor har gått får jag en tid på vårdcentralen och blir hänvisad till sjukgymnast. Det efter att jag testat ett första träningspass och stickningarna inte slutar.

Maj
Sjukgymnast och väntan på MR

Fick ett par övningar dock ingen som fungerade, allt blev bara värre. Så ett beslut att vänta till MR-svaren kommit togs.

Nu är tidsbegreppet väldigt luddigt och jag hoppar lite, framåt i tiden.

Juni 2015

9:e MR

Juli 2015
Strikt LCHF

Börjar med strikt LCHF. Är trött på att börja bli stor igen. Stod på ett sånt band på sjukgymnastiken som visade 68kg… då fick jag nog.

Augusti 2015
Provjobb + simning

19:e aug 61,5kg, tappat ca 6kg på 4 veckor.

Kommer igång och simmar ett par pass. Tyvärr stänger Himnabadet för säsongen och jag tappar lusten. igen.

September 2015

 

Oktober 2015
Cykeltur och börja träna igen

Träningslusten har börjat visa sig. Efter ett riktigt bakslag med återfall i godisätandet under en vecka så tar jag tag i livet igen. Började med strikt LCHF m.m. 16 oktober och har idag varit godisfri i tre och en halv dag.  I dag har jag mitt första möte med min nya PT på Actic och jag ska börja träna igen. Inga svar jag får från läkaren förklarar något och träningen gav mig i alla fall glädje. Så jag kommer träna ofta men rätt lätt, ev. varje dag. Så får vi se om kroppen säger ifrån helt enkelt.

Just ja köpte ny cykel och tog min första runda i går på 2,7km.

November 2015
Framtiden… 🙂