Vad är triggers

Triggervarning

Triggers kan vara olika från person till person.

För mig är det produkter som påminner om min drog, som man småäter på. Jag har tex. dragit ner otroligt mycket på salami. Det kom automatiskt när jag började äta tre tydliga mål om dagen. Suget försvann helt enkelt.

Hitta dina egna triggers

Om du är i början kan du skriva upp det du märker att du går igång på för att påminna dig om vad du ska undvika. Jag håller det i huvudet, för mig kan en triggers vara att se produkten nerskriven. Bara bokstäverna som formar min drog påverkar mig.

Ett ljud, en påse som prasslar är otroligt triggande för mig. Det kan ju vara vad som helst i den där lilla färgglada papperspåsen, det triggar mig. Jag undviker platser som dessa ljud förekommer på, går tex. aldrig på bio.

Känslor, stess är otroliga triggers för mig, blir nästan lite skakis. Ett ljud, dofter. Ja en triggers kan vara vad som helst. Det är det som gör triggers så individuella.

Om du äter något och när du har velat äta den här produkten och äntligen får den i dig och din kropp känner ett lugn efter bara ett par tuggor… det är en trigger för dig.

Snabb åtgärd mot triggers.

För mig är det just nu Himalayasalt, det är både snyggt, tar min uppmärksamhet och lugnar mig. Jag har ett gäng större saltkorn i en burk lättillgänglig, bara ta när jag känner begäret komma för nära i stället för att öppna kylskåpsdörren.