Jag älskar att skapa men har lite svårt att tro att jag kan varje gång jag sätter igång ett projekt. Mitt i allt inser jag att jag kan.

Så startade detta att jag tänkte att
-inte kan väl jag göra en grund till en trall. Jag ”fuskar” och använder mig av pall till en grund. Nu i efterhand förstår jag att det antagligen hade varit rätt lätt att göra trallen från grunden själv.

Men samtidigt så sparar jag pengar och det viktigaste, jag kom igång.

Till en början hade jag tänkt att gräva ner en pool på denna placering. Men ändrade mig. När väl platsen var 100% bestämd så var det bara att sätta igång.

Så in till datorn och planera mera. Jag räknade på hur många pall och åt vilket håll jag skulle lägga dem. Måttet jag hade att utgå ifrån är paviljongens mått på 3x4m.

Jag bor i en lägenhet som hyrs av Stångåstaden, det är största hyresvärden i Linköping. Jag har fått massor med hjälp av dem till det här projektet. Bl.a. så har de kommit med både jord och stenmjöl för att få till uteplatsen.

Ett stort tack till Jesper, Linda och Carola som alltid hjälper till med glatt humör.

Det har varit mycket grundarbete. Mätande och se till att allt är plant. När jag väl började lägga på pallarna trodde jag att jag skulle få justera en massa men nepp. Det blev hur bra som helst från början. Så underskatta inte en bra grundjobb.

Första pallarna jag fick tag i fick jag från vänner efter ett inlägg på FB. Sen åkte jag runt till butiker och frågade, där var det svårare. Åkte förbi ett bygge och där fick jag napp. Jag fick hela 9 pall och kunde lägga färdigt grunden för min trall.

Jag sätter ihop pallarna med långa trallskruv. Förborrar alltid i detta bygge.

Nästa steg är att köpa in trallvirke…

Elle Andersson
info@elleandersson.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *