Jag är ingen kock! Detta jag skriver ner är en höft för det är så jag lagar till det, inga mått. Hoppas ni får njutning av mina tips.

Blomkålspuré

Hade aldrig trot i hela mitt liv att jag skulle tycka om något sånt här som innehåller blomkål. Men min systers man har öppnat många nya dörrar vad gäller smaklökar för mig.

När jag gör min blomkålspuré så använder jag mig av nedan ingredienser.

Blomkål
Grädde
Parmesan
Smör
Äggula
Salt

Rensa och gör små buketter av blomkålen som du lägger i en kastrull tillsammans med grädde. Låt koka under lock tills de blir ”lagom” mjuka.

Nu är det dags att mixa det hela.

Sen i med smör, parmesan och salt samt äggula.

En av de viktigaste detaljerna i min matlagning är att jag i största möjliga mån använder ”äkta” råvaror och tillbehör. Altid 40% grädde och riktigt smör.

Blomkålsris

Jag köper en påse med färdigriven blomkål som jag sedan steker i smör.

Perfekt att blanda tillsammans med svamp och parmesan i pannan till en smaskig röra. Detta blir sååå gott.

Smaklig måltid!

Elle Andersson
info@elleandersson.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *