Jag har fått äran att göra om mitt gamla barnrum till ett inbjudande gästrum. Ute på landet i ett stort hus spenderade jag många av mina år. De senaste åren har rummet fått utstå julpynt och en massa annat bråte och man kan tro det är ett förråd när man kommer ut och hälsar på.

För mig betyder omgivningen otroligt mycket och ett harmoniskt rum ger mig lugn. Det är precis det jag vill skapa en känsla av i detta utrymme.

Rummet ska kunna användas av mig men också om mamma och Stefan får gäster så ska de känna sig välkomna.

Jag börjar min planering med att skissa upp rummet som jag ska göra om. Jag använder mig av Illustrator för att skissa upp en enkel ritning av rummet.

I rummet ska det finnas en säng med ett vägghängt sängbord.

Förvaring för kläder till den som sover här. Eftersom jag ibland sover här veckor i taget så innebär det att den inbyggda garderoben anpassas efter mig och de kläder jag vill kunna ha där ute som extra ombyte.

Det ska finnas krokar för att hänga upp kläder, en spegel och en mindre hylla för smycken, klocka m.m.

Sen är det rätt fritt. Jag väger över en större byrå, platsbyggda bokhyllor. Det ska också in en tv/skärm, kanske att den passas in i en tavelvägg. Ja det blir kul att spinna vidare på detta.

Färgerna kommer bli jordnära och eftersom de bor precis vid vattnet så vill jag om jag väljer in en färg ta in marinblått.

Så nu sätter jag igång och letar möbler till detta inbjudande gästrum.

Pinterest: Jag har här döpt en mapp till St Anna Rum 1 där jag samlar inspiration till just detta rum. Följ med!

Elle Andersson
info@elleandersson.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *