I alla recept jag kan hitta online så innehåller dem honung av något slag. För mig är inte det keto, inte ens LCHF om jag ska vara ärlig.

Så här kommer ett smidigt recept på hur jag gör min Ingefärashot.

Material

  • Termometer som tål 60°.
  • Småhålig sil
  • Kastrull
  • Rivjärn / Något att strimla ingefäran med

Ingredienser

  • Ingefära
  • Vatten
  • Citroner

Jag river med det stora järnet eller använder min slicer skärmaskin och strimlar ingefäran. Rakt ner i en kastrull så slipper jag extra stök.

Sen på med ca 2l vatten.

Börjar sakta värma upp så jag inte råkar ha för hög värme. Nu ska detta värmas till max 60° och i minst 20min.

Känns det bra? Härligt då fortsätter vi!

Nu silar vi vattnet och slänger resterna i komposten.

Pressa ner citronsaften i din Ingefäravätska. Låt svalna innan du ställer in det i kylen.

Färdigt för din morgonshot eller när du föredrar att få en nyttig och uppfräschande kick.

Elle Andersson
info@elleandersson.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *