Jag som älskar kött, nej det kan inte vara möjligt!

Men jo tyvärr verkar det som så. För lite över en vecka sen satt jag på jobbet och käkade lunch. Vi diskuterade mina allergiska reaktioner och någon nämner gelatin.

Jag läste på mer och mer och hittade en kolhydrat som heter Alfa-gal. Något man kan bli allergisk emot genom ett fästingbett.

Jag har i samma vecka bestämt mig sluta med kolhydrater på nytt.

Ju mer jag lärde mig om allergin förstod jag att det inte är mycket jag kan äta. I allergin kan jag inte äta något som kommer från ett djur med 4 ben. Det innebär även mjölkprodukter.

Om jag ska fortsätta säga ner till kolhydraterna så kan jag då inte äta bröd, pasta och så mycket annat som jag tycker om.

Jag är rätt påläst vad vi blir lurade av en produkt men nu blir det en helt ny lärdom att följa. Det är inte många produkter som inte innehåller mjölkprotein och som jag under dagen lärt mig den hårda vägen att det är något jag måste utesluta ur min kost.

Jag sökte efter vegansk måltidsersättning och hittade dessa. Tyvärr stämde det inte för det innehöll mjölkprotein och det blev snabbt att springa till toaletten.

Jag letade vidare när jag kom hem och det är sååå svårt.
Nu har jag köpt hem en del olika mjölkfria produkter för att testa mig fram.

Jag testade Plant Soya yoghurt till kvällsmat och tack. Ja den känns mil och tjock. Perfekt till frön.

Det har varit en otroligt tuff vecka. Inga kolhydrater och samtidigt testa mig fram i min kanske allergi med att utesluta vissa ämnen som med framgång gjort att jag blivit av med så många allergiska reaktioner.

I morgon blir det att ringa läkaren och få en tid för att bli testad. Jag hoppas verkligen att det ”bara” är något med mjölken så jag fortfarande kommer kunna äta kött.

Nej nu är det dags för att ta kväll och samla energi för en ny vecka.
Kram på er!

Elle Andersson
info@elleandersson.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *