Jag var på Jysk och Rusta en sväng igår och spanade lite. Jag har även kollat lite online. Nu tänkte jag grotta ner mig lite och se vad som skulle passa mig. Både funktion, utseende, mått och kostnad.

Jag börjar på Jysk, vad hittar jag där. I går hade de en stor paviljong uppställd, 3x6m. Den va maffig, rejäl ställning och den kändes lyxig.

Betyget på hemsidan va sådär, det nämns att det blir solblekt och lilaaktigt. Att tyget lätt går sönder. Blir lite besviken. Ledsen men Jysk har aldrig haft ett bra rykte när det gäller möbler.

Namn (butik)MåttHöjdMaterialPris just nuOrdinarie pris
SANKT HANS (Jysk)3×32,65Stål / Polyester35004499
SANKT HANS (Jysk)3×440005499
SANKT HANS (Jysk)3×660007999

Min sammanfattning – Dyr och dålig kvalité. Nej tack.

Då ger vi oss på nästa eller vänta föresten, ska vi ta en sväng och kolla in de lite billigare på Jysk också.

MALT

Två av paviljongväggarna kan fällas upp och användas som markiser.

FAABORG

Nej här rasar betyget och den klarar inte av vind. Synd. Inga sidor ingår.

NamnMåttHöjdMaterialVatten-pelartryckPris just nuOrdinarie pris
MALT2,5×2,52,65Stål / polyester300 mm25003299
FAABORG3×32,65Stål / polyester700 mm/cm²15001999

Här har jag fått lärt mig att det finns något som heter ”Vattenpelartryck”. Misstänker att det är rätt viktigt för att veta vad den klarar av.

Då tar vi nästa butik – Rusta

Jag sprang på deras pergola igår och kände direkt ”den tar vi” få se vad jag känner nu med mitt granskande sinne.

MAUI

Antingen är Rusta de ända som är smarta nog att ge oss innermått eller så är de mindre än alla andra. Inga väggar ingår.

Den är snygg och stilren. Har en bra färg. Slipper bli gult och även om det solbleks så är det en beige färg. Lutar absolut ot den här. Då behöver jag inte ha bråttom heller då kampanjen varade i minst 2 månader sa hon i butiken.

NamnMåttHöjdMaterialVatten-pelartryckPris just nuPris originalvägg
Maui2,95×2,952,56Stål / 300 g/m²19952995499 2-pack
Maui2,95×3,9529953995599 2-pack

Så vart ska vi nu. Gjorde en snabb sökning på Google och massor… Jag tar en snabbtitt…

Föll direkt för en ny tanke. Hittade en paviljong som är hexagonal på Trademax. Då kanske jag skulle ha den längst ut på uteplatsen och då skulle även den kunna funka som insynsskydd. Hmm men den skulle skugga hela trädgården. Nej inte den heller.

Nää här börjar jag tröttna på mitt sökande. Kollat in lite onlinebutiker men de känns så dålig kvalité.

Kikar vidare till Bauhaus. Men en snabbis in på Ikea och hittade inget som passar. När det är sommarfint vill man ju ha utan väggar. Undrar om de andra är snygga utan väggar. Gillar såna hörn med trä…

Nej kändes inte bra där heller.

Jag kör nog på det enkla den här gången. Jag bestämmer mig för Rustas. Då behöver jag inte stressa heller.

Elle Andersson
info@elleandersson.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *