Äntligen en grundordning i vardagsrummet + så här väljer jag (höjden) vart jag hänger mina tavlor

Jag har haft riktigt svårt att bestämma mig vilka och hur många tavlor eller om jag ska ha annat ovanför soffan. I går bestämde jag mig för att det blir tre enkla tavlor bredvid varandra. Vid lampan skulle jag ha två ljusstakar, de som är på bordet.

Men när jag skulle sätta upp dem fick jag smaka på min armerade betongvägg och borren bara gled, igen. Jag tog ett steg tillbaka och ser då att det inte alls skulle få plats. Vissa saker är bara meningen.

Som igår när Clara var här och hälsade på. Hon började prata om Shpock som jag inte varit inne på på hur länge som helst. Spanar in och hittar att någon skänker bort just det skrivbord jag har letat efter. Vilken tur att min bärhjälp satt bredvid mig.

Så här väljer jag höjden på placeringen av mina tavlor.

Det finns de som säger att man ska hänga tavlorna i en genomsnittlig ögonhöjd, som är 145cm. Det är då meningen att tavlans mitt ska passa de flesta personers ögonhöjd. Jag inreder för mig själv och sätter därför tavlornas mittenhöjd på 155cm som känns rätt för just mig.

På vissa ställen är det dock helt andra parametrar som bestämmer placeringen på mina tavlor.

Tack världens bästa Clara för hjälp, inspiration, skratt och mys.

#vardagsrum #tavlor #HemmaHosElle