Att hitta rätt hem är en fråga om timing, tur och en massa undersökningar.

Pling säger det i telefonen och jag får ett SMS. Det är en påminnelse för en visning på ett hus. Jag hade glömt bort den här visningen och såg bara lilla och stora huset framför mig. Nu blev det en nytändning. Vi passar på att åka ner till landet och på vägen dit tar vi en sväng förbi alla de här tre husen som är aktuella just nu.

Kärlek

Tystnad, en porlande bäck och ett gult hus.

Huset är i mittemellan storlek, har en bastu och tomten är på hela 6700 m². Det är ett drömhus här finns projekt och möjligheter samtidigt som det är färdigt att flytta in.

Vi har redan bestämt oss men är så nyfikna på de andra två.

Det lilla huset

Det ligger precis bredvid vägen och då menar jag precis, kanske 1 m. Huset blir helt utdömt när vi bara åker förbi.

Det stora huset

Wow känsla infinner sig när vi åker förbi. Det är mörkt ute men vi hinner uppfatta huset som enormt. Det är fint och det har en stor tomt. Vi ger inte uppe helt än men känslan säger att det är det gula huset som gäller. Visningen för stora huset är inte förräns den 4 april.

Visning

Så imorgon blir det visning för det gula huset och vi är så förväntansfulla. Det finns ingen besiktning och det gör att vi behöver vara extra noga med att kolla allting. Vi får också vara försiktiga så att vi inte köpa någonting vi blir kära i och sen inser att vi var lite för snabba. Det är ju en egenskap både Joel och jag har som vi vet om och älskar. Vår impulsivitet.