Declutter Friday

Från idé till verklighet – Så här gör du! Del 1

Vaknar tidig morgon av att Joel ska gå till jobbet. Jag upptäcker en idé i mitt huvud och VET att om jag inte skriver ner den så försvinner den.

Gör det nu eller acceptera att det aldrig blir gjort.

-sa min goda vän Michelle till mig för länge sedan. Och det citatet har hjälpt mig många gånger.

Så jag har lärt mig ett knep. Upp med mobiltelefonen och säg till Siri att sätta ett alarm ett klockslag när du vet att du har möjlighet att ta hand om din superbra idé. Och kom ihåg att döpa alarmet efter din Idé. Mitt alarm blev så här:

Ha ha nej fy faan va sjukt, hmm ja ja jag måste väl visa er vad det blev för namn på alarmet.

Jag hade tur den här gången för jag var så pepp på min idé att jag strax efter gick upp och började utföra min idé. Egentligen så var alarmet döpt till ”Declutter Friday”. Men Siri valde att höra: ”din katt äter Friday”. Undrar om jag hade förstått vad det stod kl.9?

Vad innebär min idé ”Declutter Friday”?

Jag vill skapa mig en rutin på fredagar där jag småplockar och gör fint inför helgen. Städbilder och före/efter-bilder är bland det mest satisfying som finns. Det vill jag göra. Ett stående inlägg varje fredag vid 16-tiden då Joel oftast kommer hem.

  • Så jag vill skapa före/efter-bilder (hitta stativ så de blir exakt lika före och efter.
  • Sätta ihop en bukett av trädgårdens blommor.

Sociala medier

Jag vill skapa igenkänning och lätt att hitta bland mina inlägg. Så till Facebook och Instagram skapar jag en mall i Canvas.

Den ”suddiga” bilden kommer jag placera den bästa förebilden och i cirkeln den bästa efterbilden för dagen. I fotoremsan nertill placerar jag blandade bilder från dagen.

Nu är jag alltså färdig med den första delen av ”Declutter Friday” idéen. Nu är det bara att sätta igång och filma, fota och plocka undan!