Gratinerad spetskål

  • Satte ugnen på 200 grader.
  • Tog en mindre spetskål och klyftade upp den. I en ugnsform (Rusta, så snygg ;)) och strö över flingsalt och malen svartpeppar.
  • Hyvlade över kylt smör så det täckte allt.
  • In i ugnen, tog ca 25 minuter.
  • Ut ur ugnen, skiva på en smakrik ost. Tro jag använde Brännvinsost. Se till att det täcker allt.
  • Så fick det stå på bänken tills köttet nästan var klart, då in i ugnen igen. Denna gång ca 10 minuter.

Köttet stekte vi på vår vedspis.
Serverade tillsammans med bearnaisesås och gul paprika. Den gula paprikan är på gränsen söt men till det här passade det jättebra.

Dukade upp tillsammans på kontoret som blivit en av våra nya favoritplatser. Här skissar vi på ritningen till hur vi ska renovera. Så har vi även en av våra kakelugnar här också.