Elle Andersson.se

Så får du grönskande ”Hjärtan på tråd” och en indikation på när det är dags att vattna.

Här har vi min favorit som har följt med i många år men sen jag la i vattenkristallerna så har den fått finare form än någonsin.

Vad är vattenkristaller?

Vattenkristaller, vattenpärlor, water crystal soil, water beads, orbeez – ja kärt barn har många namn. De va jättepopulära på 90-talet och nu är de tillbaka. För min del inte så mycket för designen utan mer för att de har en otroligt bra funktion.

Här får du se hur de växer till sig i tre steg.

  1. I det första steget så är vattenkristallerna helt uttorkade och väldigt små. Här har jag precis fyllt på med lite vatten.
  2. I det här steget så har det gått ett par minuter och vattenkristallerna har ökat en del i storlek.
  3. Ännu en tid har gått och nu är de i sin fulla storlek.

Det är endast ett par minuter mellan de två första bilderna.

Det här är en kruka som är på räddningsuppdrag. Jag hade i vattenkristaller för ett par dagar sedan och den har redan börjat ta sig riktigt bra. Man kan se att den har många tomma stjälkar och några små vattenkapslar som har varit betydligt större. Små gröna blad börjar komma fram och jag tror den kommer ta sig riktigt fint.

När är det dags att vattna?

En fördel med vattenkristallerna är att de ger en indikation på att när det dags att vattna. Beroende på vilken blomma du har. Jag upplever att hjärtan på tråd vill ha lite torka emellanåt så jag brukar låta dem bli uttorkade innan jag vattnar dem.

Du ser även på bladen när den vill ha vatten. Tunna blad, uttorkad. Tjocka blad, välmående och bra vattning.

Så här ser det ut när jag lyfter upp bladen och du ser vattenkristallerna i botten på krukan. Vattenkristallerna finns i olika färger, syns det inte spelar det ingen roll men ska det synas föredrar jag transparenta. Vill du shoppa dina egna vattenkristaller så följer du länken här.