Vad jag vill ha när jag väljer mina Chelsea boots?

Vad kännetecknar en Chelsea boot?

”Chelsea boots är ett stövelaktig skodon av läder eller mocka, brun eller svart med spetsig tå och låg klack. Det som utgör Chelsea bootsens särart, är dess söm över mitten av skon samt dess resår ovan ankeln.”

Så beskriver Wikipidia denna populära skomodell. Jag skulle inte begränsa mig så hårt, framför allt i inte i färgen. Men utan resåren vid ankeln är det ingen Chelsea boot.

Inlägget är ett samarbete tillsammans med Elleos.
Tack vare att jag hittade 2 par riktigt fina favoriter väljer jag idag att fukusera på Chelsea boots från Ellos.

När jag söker årets höstsko vill jag ha en låg klack och gärna något extra. Som att tex färgen sticker ut lite extra. Men ack vad jag faller för den klassiskt svarta Chelsea bootsen med detaljer från Gant.

Chelseaboots Maliin Chelsea från Gant i krokopräglat, blankt skinn. Resårer på båda sidor om skaftet. Ögla i guldfärgad metall och draghälla i skinn baktill på skaftet. Klack och yttersula i gummi.

Skafthöjd 13 cm. Klackhöjd 3 cm.

Den påminner väldigt mycket om min favorit från Reiker.

Eller vad sägs om ett par varmfodrade från Dr Marens!

Chelseaboots Leonore från Dr Martens är en klassiker som uppdaterats med värmande foder i fuskpäls. Breda resårer på båda sidor om skaftet. Dr Martens-sula i transparent gummi och vävd hälla på skaftets bakre kant.
Skafthöjd mitt bak ca 13 cm i stl 38.
Klackhöjd ca 3 cm.

Nu är det ine lätt att välja. Vilka väljer du? Gants med grymma detaljer eller Dr Martens varma & mysiga?