Det är som om något kallar på mig

Sista veckan har jag mer och mer börjat tänka på hur jag tar hand om min kropp. Jag är verkligen en periodare med träning och matrutiner. I bland tränar jag 6 dagar i veckan och äter helt Keto medan som jag just nu utan problem dricker Cola 7 dagar i veckan och äter Nutella direkt ur burken.

Jag är dock godisfri sen 3 feb 2017 vilket innebär 1 år 9 månader och 26 dagar!

Många av er tänker säkert att ”men hon äter ju Nutella, det är ju godis”, men nej, inte för mig. Det är som en osynlig gräns jag inte vill passera. När jag har varit så nära att trilla dit helt i mitt sockerberoende så är den gränsen otroligt viktig.

Godis kan jag äta lätt hela tiden, det socker jag äter idag är inte lika lätt att ta med och är mättande på ett helt annat sett, så jag inte får i mig lika mycket. Jag säger dock inte att det jag äter är bra, långt ifrån. Det är kanske därför jag är där jag är.

Som rubriken säger, det är som om något kallar på mig. Jag har under flera veckors tid varit sugen på att ut och springa. Saknat min Ingefärashot. Min app har påmint mig att det är dags att väga sig.

Så i morse kände jag att jag fått nog. Det som är avgörande denna gång är att jag vill må bra. Jag vaknade med svullet ansikte och kliande kinder. Har somnat med täppt näsa och snutit mig till sömns. Det är som att jag bokstavligt talat inte tål socker.

Denna gång vill jag ta i lagom, om jag kan det. Blanda tips jag fått från vänner och min egen erfarenhet.

  • Väga mig 1 gång i veckan / Tidigare har jag vägt mig varje dag
  • Minska på sockret drastiskt / Ätit Keto, vilket innebär ca 2g kolhydrater om dagen.
  • Träna eller göra något varje dag om så bara en Qi Gong / Tränat hårt 6 dagar i veckan och slitit ut min kropp
  • Gå på OA en gång i månaden / Gått på OA varje gång

Så er som inte följt min tidigare resa kan få se hur mitt senaste år har varit.

Det här är 2018. Jag vägde ungefär som nu, gick ner till mitt mål på 58kg och vände.

Som så många gånger förr. Jag når mitt mål, är nöjd och motivationen försvinner. Den stora skillnaden den här gången är att jag inte mår dåligt över min vikt. Det är inte vikten som gör att jag vill äta bättre och börja röra på mig. Det är min hälsa som är motivationen.

Jag kanske till och med skulle höja mitt mål till 60kg i stället för 58kg som det tidigare varit.

Jag ska ha som mål att uppdatera min blogg med ett hälsoinlägg varje söndag och berätta hur veckan har varit. Ni som är mer nyfikna och vill följa resan kan hitta fler inlägg från mitt Instagramkonto Ellesliv .

#hälsa #sockerberoende #withings #endomondo #viktresa #träning #målsättning