Elle Andersson.se

S:t Anna Våffleri & Bar

Beställ Belgiska våfflor i S:t Anna Skärgård. 

Vi serverar mat- och dessertvåfflor. Självklart har vi skärgården som inspiration till våra recept. Till de sötare våfflorna kommer det finnas glass och ett brett utbud av goda tillbehör. Våran smet görs med kärlek och noga utvalda råvaror från grunden. Kafét ligger 50 m från vattnet, så här har du en underbar utsikt och det händer alltid något vid bryggorna att titta på. Våffleriet drivs av Elle och Jessica, två systrar som driver den gamla kiosken i Lagnö i tredje generation. 

Hitta hit

Vi finns på ösidan av Lagnöbron.

58.36067766361759, 16.798546357696935

Adress: Lagnö 6, 614 98 Sankt Anna

Båt, kanot eller bil

Du kan ta dig hit med det mesta. Det finns gästbrygga för dig som kommer med båt. Vår ramp kan du använda om du kommer med kanot/kajak.


Våfflorna

Smeten

Vi gör smeten själva med väl utvalda råvaror. Det är vi tillsammans, jag och min syster som gör detta, men hon har ett extra hjärta till vår smet som hon testat sig fram för att få precis som vi vill ha den.

Glutenfria våfflor

Alla våra menyer går att få glutenfria. Även den glutenfria smeten är hemmagjord.

Namnen på våfflorna

Det är öar här i skärgården, eller platser som vi tycker har en koppling till våra våfflor. Som ”Ängen”, namnet kommer från en bondgård här på Norra Finnö där vi bodde som yngre. Där hade de massor med höns och här kommer kopplingen. Denna våffla har ägg i botten och där är våra minnen – Ängen – Ägg.


Bar

När vi blandar våra drinkar använder vi oss av kräset valda råvaror. Som Gin använder vi Hernö Gin och vill du ha en ljus rom så har vi Bacardi. En rom med lite mörkare ton så har vi Capten Morgan Spice. Vår Tequila är en OCHO 100 % de agave.

Gin & Tonic på 10 olika vis

Jag älskar en riktigt god Tonic till min favorit Gin. Favoritginnen är Hernö Gin och till den vill jag ha en rabarber Tonic eller en ”In flames Tonic”. Jag har många favoriter men de är i toppen. Sen har vi även tagit hem: Nordic Toinic Original, Nordic Toinic Rabarber, Nordic Toinic Jordgubb, Longbridge Drinks Raspberry & Rose, Tonic In Flames, Mackmyra Kreatör Tonic Water och Hammars Bryggeri Lemongrass & Mint.


Hur kommer det sig att det är så jävla mysigt här?

Vi gör precis som vi själva vill ha det!

Sommaren 2022